Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Γερμανική μελέτη: Η αναγκαστική χρήση μάσκας στα παιδιά καταστρέφει την υγεία τους



Δείτε το εδώ:  https://tinyl.io/3JWL  [1]

Μια γερμανική μελέτη που περιλάμβανε περισσότερα από 25.000 παιδιά αποκαλύπτει ότι οι σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική, ψυχολογική και συμπεριφορική υγεία των παιδιών μπορεί να είναι πολύ πιο διαδεδομένες από αυτές που αναφέρθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από κυβερνητικούς αξιωματούχους - επηρεάζοντας περίπου το 68% και συμβάλλοντας σε 24 διαφορετικά παράπονα για την υγεία σύμφωνα με τους γονείς που υπέβαλαν παρατηρήσεις. [2]

Μια σχετική μελέτη που διεξήχθη στη Γερμανία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο ως προδημοσίευση (δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους) με τίτλο, «Μελέτες για τη Corona και παιδιά «Co-Ki»: Πρώτα αποτελέσματα ενός Πανγερμανικού μητρώου σχετικά με τη κάλυψη του στόματος και της μύτης (μάσκα) σε παιδιά», περιγράφει τα αποτελέσματα 17.854 γονέων που υπέβαλαν αναφορές σχετικά με καταγγελίες για την υγεία ή βλάβες που προκλήθηκαν, ως αποτέλεσμα της χρήσης μάσκας από τα 25.930 παιδιά τους.

Η μελέτη σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τόσο τις συσσωρευμένες αφηγήσεις που ανέφεραν γονείς, εκπαιδευτικοί και γιατροί σχετικά με τα αυξανόμενα προβλήματα και τα παράπονα για την υγεία σε παιδιά και εφήβους που φορούν μάσκες, καθώς και για να παράσχει το πρώτο στο είδος του διαδικτυακό μητρώο όπου γονείς, γιατροί, δάσκαλοι και άλλοι μπορούν να εισαγάγουν τις παρατηρήσεις τους από πρώτο χέρι. Το μητρώο και το ερωτηματολόγιο μπορείτε να τα βρείτε στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση: https://www.co-ki-masken.de/

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν:

«Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες από τον κατασκευαστή μελέτες σχετικά με τη χρήση μασκών για παιδιά και εφήβους, που έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικά προϊόντα για επαγγελματική ασφάλεια σε επαγγελματικές εφαρμογές. Επιπλέον, λόγω των άγνωστων υλικών που χρησιμοποιούνται, δεν υπάρχουν ευρήματα σχετικά με τα πιθανά προστατευτικά αποτελέσματα ή τις παρενέργειες των συχνά σπιτικά κατασκευασμένων «καθημερινών μασκών» που φοριούνται από την πλειονότητα των παιδιών. Λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, και ιδίως των διαφορετικών υποχρεώσεων για παιδιά και εφήβους να φορούν μάσκες στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έρευνα».

Στις 20 Οκτωβρίου 2020, 363 γιατροί κλήθηκαν να κάνουν εγγραφές και να ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την ύπαρξη του μητρώου.

Τα δεδομένα που καταγράφηκαν στο μητρώο περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του καταχωρίζοντος, δημογραφικά δεδομένα, προηγούμενες ασθένειες, κατάσταση και διάρκεια της μασκοφορίας, τύπος μάσκας, ύπαρξη καταγγελιών από το παιδί για βλάβη/ες λόγω της μάσκας, συμπτώματα, προβλήματα συμπεριφοράς, και η προσωπική στάση του ερωτώμενου έναντι των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού από την κυβέρνηση

Κατά μέσο όρο, τα παιδιά φορούσαν μάσκες για 270 λεπτά την ημέρα, με βλάβες στην υγεία τους που αναφέρθηκαν σχεδόν στο ίδιο ποσοστό από τα παιδιά (67,7%) και τους γονείς (66,1%).

Τα αποτελέσματα της μελέτης συνοψίστηκαν ως εξής:

«Μέχρι τις 26.10.2020 το μητρώο είχε χρησιμοποιηθεί από 20.353 άτομα. Σε αυτήν την έκδοση αναφέρουμε τα αποτελέσματα από τους γονείς, οι οποίοι εισήγαγαν δεδομένα για συνολικά 25.930 παιδιά. Ο μέσος χρόνος μασκοφορίας ήταν 270 λεπτά την ημέρα. Αναφορές βλαβών στην υγεία που προκλήθηκαν από τη χρήση της μάσκας αναφέρθηκαν από το 68% των γονιών. Αυτά περιλάμβαναν ευερεθιστότητα (60%), πονοκέφαλο (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), λιγότερη ευτυχία (49%), απροθυμία να πάει στο σχολείο / νηπιαγωγείο (44%), δυσφορία (42%) μειωμένη μάθηση (38%) και υπνηλία ή κόπωση (37%)».

Τα παράπονα των παιδιών αναφέρθηκαν σε 24 διαφορετικά συμπτώματα ως εξής:




Οι συγγραφείς ολοκλήρωσαν την έκθεσή τους με τις ακόλουθες τελικές παρατηρήσεις:

«Πολλά παιδιά υπόκεινται σε μεγάλες προκλήσεις και οι οικογένειες προσπαθούν να τα καταφέρουν όσο καλύτερα μπορούν. Ενώ το ποσοστό των ατόμων που είχαν θετικά αποτελέσματα για το SARS-CoV-2 και επίσης ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ στη Γερμανία είναι υψηλός σε πολλά μέρη, αναφέρουμε εδώ σχετικά ένα σχετικά μικρό, μη επαρκώς αναδεδειγμένο πρόβλημα: αρκετές χιλιάδες παιδιά που φαίνεται να υποφέρουν από τη μάσκα ή που μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας από τη μάσκα. Η μελέτη μας παρέχει τη βάση για την εκπόνηση μιας αντιπροσωπευτικής έρευνας για την ακριβή ανάλυση οφέλους-κινδύνου (benefit-risk analysis) της χρήσης μάσκας από τα παιδιά».


© [01/02/21] GreenMedInfo LLC. Αυτή η εργασία αναπαράγεται και διανέμεται με την άδεια της GreenMedInfo LLC. Θέλετε να μάθετε περισσότερα από το GreenMedInfo; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο εδώ //www.greenmedinfo.com/greenmed/newsletter .


Δικτυογραφία:

[1].-- Mask Harms in Kids: 68% of Parents Report Alarming Problems In

https://www.greenmedinfo.com/blog/mask-harms-kids-68-parents-report-alarming-problems-first-its-kind-study-preprint1

[2].-- Corona children studies "Co-Ki": First results of a Germany-wide registry on mouth and nose covering (mask) in children | Research Square

https://www.researchsquare.com/article/rs-124394/v1




Πηγή:https://thesecretrealtruth.blogspot.com/

https://ethnegersis.blogspot.com/2021/01/maka.html


Δεν υπάρχουν σχόλια :