Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Άγ. Νικοδήμου Αγιορείτου, Αόρατος Πόλεμος: Με ποιο τρόπο μπορείς να λάβεις προστασία από τους Αγίους.

















Δυο τρόπους μπορείς να μεταχειριστείς για να λάβεις τη βοήθεια και την προστασία των ουρανίων Αγίων.




Ο ένας είναι να στραφείς στον ουράνιο Πατέρα και να του παραστήσεις την αγάπη με την οποία αγαπάται και τους αίνους με τους οποίους υμνείτε από όλους τους Αγίους του ουρανού και τους αγώνες και τα βάσανα που υπέφεραν οι Άγιοι αυτοί στη γη για τη δόξα Του. Και έτσι με τη δύναμη αυτών των πραγμάτων να ζητήσεις από τη μεγαλειοτητά Του εκείνο που χρειάζεσαι.

Ο άλλος είναι να προστρέξεις σε αυτά τα ίδια ένδοξα πνεύματα των Αγγέλων και μακαρίων, διότι εκείνα επιθυμούν όχι μόνο την επί γης σωτηρία και τελειότητά μας αλλά και την δόξα μας στους ουρανούς και να ζητήσεις να σε βοηθήσουν εναντίον όλων των κακών των εχθρών σου και να σε διαφεντεύουν ακόμη την ώρα του θανάτου σου. 

Συλλογίσου καμιά φορά και τις πολλές και εξαιρετικές χάρες που έλαβαν από τον Θεό αυτοί οι Άγιοι του ουρανού, διεγείροντας και προκαλώντας στον εαυτό σου μια ζωντανή διάθεση αγάπης και χαράς γι΄αυτούς.  Διότι είναι προικισμένοι με τόσα υπερφυσικά χαρίσματα, τα οποία υπολόγιζέ τα σαν να είναι δικά σου.

Μάλιστα να χαίρεις περισσότερο που τα έχουν αυτοί και όχι εσύ επειδή αυτό είναι και το θέλημα του Θεού ο οποίος γι΄αυτό είναι αινετός και ευλογημένος. Και για να κάνεις με ευκολία και τάξη αυτή την άσκηση διαίρεσε τα τάγματα των αγίων στις μέρες της εβδομάδας κατά τούτον τον τρόπο:

Τη Δευτέρα να παρακαλάς τα εννέα τάγματα των Αγγέλων.
Την Τρίτη τον Τίμιο Πρόδρομο.
Την Τετάρτη τους Πατριάρχες και Προφήτες.
Την Πέμπτη τους Αποστόλους.
Την Παρασκευή τους Μάρτυρες.
Το Σάββατο τους Ιεράρχες.
Την Κυριακή τις Παρθένους με τις άλλες Άγιες.

Αλλά μην παραλείψεις ποτέ κάθε μέρα να προσεύχεσαι συνεχώς στη Θεοτόκο, τη Βασίλισσσα όλων των Αγίων, στον Άγγελο τον φύλακά σου, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και σε όλους τους Αγίους τους συνήγορους και βοηθούς σου. 

Να παρακαλάς δε κάθε μέρα την αειπάρθενο Μαρία, τον Υιόν της, τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και τον Ουράνιό Του Πατέρα να σε αξιώσουν αυτής της χάρης δηλαδή να σου δώσουν για Κύριο και καθολικό σου συνήγορο και υπερασπιστή τον δίκαιο Ιωσήφ τον μνήστορα.

Και μετά από αυτά να προστρέχεις σε αυτόν τον ίδιο τον Ιωσήφ με δεήσεις και θάρρος να σε δεχτεί υπό την προστασία του. Διότι είναι αναρίθμητες οι ευεργεσίες που έλαβαν από αυτόν όλοι εκείνοι που τον είχαν σε ευλάβεια και προσέτρεχαν σε αυτόν όχι μόνο στις πνευματικές ανάγκες αλλά και στις σωματικές. και μάλιστα στο να τους οδηγεί πώς πρέπει να προσεύχονται καλά και να μελετούν.
Διότι αν τους άλλους αγίους αγαπά τόσο ο Θεός επειδή απέδωσαν σ΄αυτόν υποταγή κα τιμή πόσο μάλλον πρέπει να πιστεύσωμεν πώς αγαπάται από αυτόν ο ταπεινότατος αυτός δίκαιος και άγιος και πόσο ισχύουν μπροστά στον Θεό οι παρακλήσεις του, αφού είχε τόση τιμή από Αυτόν τον ίδιο Θεό, όταν ήταν στη γη σωματικώς που θέλησε να υποτάσσεται σ΄Αυτόν και να τον υπακούει ως Πατέρα του (ο Υιός Του) καθώς γράφει το Θείο Ευαγγέλιο και ήν υποτασσόμενος αυτοίς" (Λουκ. β΄51) και να τον υπηρετεί σε όλα τα χρειαζούμενα  καθώς σαφώς αποδεικνεύει στα Ασκητικά του ο Μεγας Βασίλειος.



Από το βιβλίο
Αόρατος Πόλεμος, 
Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου,
σελ. 179-180
Εκδόσεις Φως Χ.Ε.Ε.Ν. Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια :