Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πολύ ισχυρός Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Τραυματίες στο χωριό Βρισά - Πληροφορίες για δυο εγκλωβισμένους


Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Τραυματίες στο χωριό Βρισά - Πληροφορίες για δυο εγκλωβισμένους


Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2017 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2017 | 15:52

- Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης - Πολλοί οι μετασεισμοί - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
- Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα - Μεγάλες ζημιές σε πολλά σπίτια στον οικισμό Βρισά και στα Πλωμαροχώρια - Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο απο τα ερείπια
- Είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 14 χλμ του Πλωμαρίου
- 5 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα - Ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους και είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο σεισμός ήταν ο κύριος
- Δήμαρχος Λέσβου στο newsit.gr: Έχω αναφορές για ζημιές - Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους
- ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας. Εκτός από ισχυρός, ο σεισμός είχε και σχετικά μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της, ακόμη και της Αττικής!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης και σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο newsi.gr υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και στο δημαρχείο και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr
 Ενημέρωση
είδος από :
  Κάτοικος του χωριού Βρισά στο Tatiana Live:
«Έχουν πέσει σπίτια αλλά και το σχολείο του χωριού! Δεν μπορούμε να περπατήσουμε στους δρόμους!», είπε η γυναίκα σχεδόν κλαίγοντας. Όλο το χωριό έχει αναστατωθεί πολύ και δεν μας επιτρέπουν να μπούμε στα σπίτια μας. Εχουν πέσει τα σπίτια πάνω στα αυτοκίνητα, είναι μια κατάσταση τρομερή είπε.

  Δήμαρχος Μυτιλήνης στο newsit.gr
Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο εγκλωβισμένους στο χωριό Βρισά. Ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού. Οι περισσότερες καταστροφές είναι στο χωριό αυτό και στα Πλωμαροχώρια.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
  Νεότερες πληροφορίες για τραυματίες
Τουλάχιστον τρείς τραυματίες με κατάγματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το χωριό Βρισά κοντά στο Πλωμάρι όπου έχουν γίνει οι περισσότερες καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο κέντρο υγείας πηγαίνουν συνεχώς άνθρωποι με μικροτραυματισμούς. Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία για να ελέγξουν την πληροφορία ότι υπάρχει μια γυναίκα εγκλωβισμένη στα ερείπια.
  Νέες εικόνες από τις καταστροφές στο χωριό Βρίσα



  Οι πρώτες φωτογραφίες από τις ζημιές στο Πλωμάρι









Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Απεγκλωβίστηκε άνθρωπος από σπίτι που κατέρρευσε
Ένας άνθρωπος απεγκλωβίστηκε από σπίτι που κατέρρευσε στο χωριό Βρίσα έξω από το Πλωμάρι. Τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί έσωσαν συγχωριανοί του. Υπάρχουν πληροφορίες για μια γυναίκα εγκλωβισμένη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ - ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
  Κλιμάκιο έφυγε για Μυτιλήνη
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γγ του υπουργείου Ιωάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Ευθύμιος Λέκκας και ομάδα της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο αναχώρησε ήδη για τη Μυτιλήνη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/ellada/Seismos-pano-apo-6-Rixter-sti-Mytilini-Katerreysan-spitia-sto-Plomari/732310

Δεν υπάρχουν σχόλια :