Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται εμφανίσεις της Παναγίας που δήλωνε: «Όστις με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς… θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω... και την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Σε Κώδικες του Αγίου Όρους μαρτυρούνται πολυάριθμες εμφανίσεις της 
Υπεραγίας Θεοτόκου σε Άγιους Γέροντες, στους οποίους και δήλωνε:

«Όστις Με χαιρετίζει μίαν φοράν την ημέραν με τους Χαιρετισμούς, τους οποίους πολύ αγαπώ, θα τον προστατεύω, θα τον διαφυλάττω από παν κακόν, θα τον επιβλέπω καθ' όλην την ζωή του και εν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας, θα τον υπερασπισθώ ενώπιον του Υιού μου».

  • Ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας απαγγέλει τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 
  • Πρόσφατο θαυμαστό γεγονός που έγινε με την απαγγελία ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας σε επιστολή που έστειλε στα πνευματικά του παιδιά τα προτρέπει να διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι μόνο στο Απόδειπνο τους Χαιρετισμούς της Παναγιας μας !

Αυτή την εντολή την είχε λάβει από τον Αγιο Γέροντα του , τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή που μαζί με τον συνασκητή του τον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη ( τον “Παππού” διάβαζαν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ καθε μέρα τους Χαιρετισμους της Θεοτόκου!

Αυτήν την ευλογημένη συνήθεια για την οποία μας συμβουλεύει ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας την τηρεί ανελλιπώς ο ίδιος , ακόμη και σήμερα που βρίσκεται στην Αμερική !

Παρότι έχει αποκτήσει την καθαρή, νοερά, καρδιακή προσευχή δεν σταματά να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας καθημερινά και σε κάθε περίσταση.

Αυτό μας το βεβαιώνει και ο υποτακτικός του, που εκάρη από τον Γέροντα Εφραιμ μοναχός και στον οποίο έδωσε το όνομα του, ο αμεριακανο-ινδικής καταγωγής μοναχός Εφραίμ , που εδώ και είκοσι χρόνια διακονεί καθημερινά τον Γέροντα Εφραίμ.

Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ιερά Μονη Αγιου Αντωνιου στην Αριζόνα και στον Γέροντα Εφραίμ, ο υποτακτικός του διηγείται ένα πολυ χαριτωμένο περιστατικό που συνέβη όταν με το αμάξι της Μονής οδηγούσε τον Γέροντα Εφραίμ μέσα από την έρημο για να πάει να εγκαινιάσει μία νέα Μονή !

Ο Γέροντας Εφραίμ ξεκίνησε να λέει εκφώνως τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ενώ ο υποτακτικός οδηγούσε! Συγκινημένος ο υποτακτικός άρχισε να προσεύχεται κι αυτός ! Και τότε συνεβη ένα πραγματικό θαύμα !!

Σας αφήνουμε να το ακούσετε από το στόμα του μοναχού στην διήγηση του που ξεκινά στο 16.20 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί :

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΡΑΔΙΟ ΧΑΙΡΕ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ


---------------------πηγή:---------------------