Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Οι τοίχοι της καλοσύνης ήρθαν και στην Ελλάδα - Διαδραστικός Χάρτης


Συντάκτης | enallaktikos.gr

Οι Τοίχοι της Καλοσύνης που ξεκίνησαν από πολλές πόλεις στο Ιράν, ήρθαν και στην Ελλάδα!

Στον Ιράν, οι κάτοικοι τοποθετούν αυτοσχέδιες κρεμάστρεςστους τοίχους και κρεμούν εκεί ζεστά ρούχα για εκείνους που έχουν ανάγκη. 

Η εκστρατεία ξεκίνησε αυθόρμητα από έναν άνδρα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του με σύνθημα: "Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το εδώ. Αν το χρειάζεσαι, πάρε το" και γρήγορα ένα κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε όλη την χώρα.

Οι Τοίχοι της Καλοσύνης στο Ιράν


Στην Ελλάδα, το παράδειγμα του Ιράν ακολούθησε πρώτη η Λάρισα. Η σελίδα "Ο τοίχος της καλοσύνης" στο Facebook ενημερώνει τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Το δίκτυο εθελοντών αυξάνει συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι συμμετέχουν στην κίνηση.

Όπως αναφέρουν στην σχετική σελίδα, βασικός στόχος είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό σε κάδους σκουπιδιών και να τις τοποθετεί σε ασφαλές σημείο.

Σκοπός των μελών του δικτύου είναι να επεκτείνουν τη δράση και με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη εδώΗ ομάδα του "Τοίχου της Καλοσύνης" χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, ώστε να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 
Στόχος είναι να τοποθετηθούν κρεμάστρες σε περισσότερα σημεία της Λάρισας αλλά και να εξαπλωθεί η ιδέα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


Οι τοίχοι της καλοσύνης ήρθαν και στην Ελλάδα - Διαδραστικός Χάρτης: Οι Τοίχοι της Καλοσύνης που ξεκίνησαν από πολλές πόλεις στο Ιράν, ήρθαν και στην Ελλάδα!