Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας έκρινε παράνομη την απόφαση του Υπ. Παιδείας για υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία κατά την ώρα του μαθήματος!!!!!!

 

 













Το αυστριακό Aνώτατο Δικαστήριο ακυρώνει, ανατρέπει την εντολή χρήσης μάσκας κατά κορωνοϊού στα σχολεία. Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι το εν λόγω μέτρο ήταν παράνομο.Δημιουργεί ισχυρό προδικασμένο και διαμορφώνει σχετική νομολογία…(σσ.Το μέτρο είναι σε ισχύ στην Ελλάδα ως και στο νηπιαγωγείο)

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) ότι δύο κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σχολεία, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η διάσπαση τμημάτων στα δύο τμήματα για να διδαχθούν σε εναλλακτικές βάρδιες, ήταν παράνομα.

Το σύστημα split-class σήμαινε ότι ορισμένοι μαθητές θα είχαν μαθήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη και άλλοι την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. (Μέτρο που ίσχυσε και στην Ελλάδα)

Όλον τον υπόλοιπο χρόνο της εβδομάδας, παρέμεναν στο σπίτι οι μαθητές.

“Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι όλα τα άτομα που είναι παρόντα στα σχολικά κτίρια, εκτός από την ώρα διδασκαλίας, έπρεπε να φορούν μάσκα πάνω από το στόμα και τη μύτη τους”, ανέφερε ανακοινωθέν του δικαστηρίου.

“Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι τα εν λόγω μέτρα ήταν παράνομα”, συνεχίζει το ανακοινωθέν.

Εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι “το υπουργείο δεν κατέστησε σαφές γιατί θεώρησε αυτά τα μέτρα απαραίτητα”.

Δύο παιδιά και οι γονείς τους έφεραν την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου, λέγοντας ότι τα μέτρα παραβίαζαν τις αρχές της ισότητας ενώπιον του νόμου, το δικαίωμα σε ιδιωτική ζωή και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Από τον Ιανουάριο, η Αυστρία διοικείται από έναν συνασπισμό του Κόμματος των Πρασίνων και του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (OeVP) του Καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κούρζ.

Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κατέχει το OeVP, δήλωσε σε δήλωσή του ότι έλαβε υπόψη την απόφαση του δικαστηρίου και θα εξέταζε τη συλλογιστική των δικαστών.straitstimes/medicalxpress23/12/20

Δεν υπάρχουν σχόλια :