Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                             

Ανακοίνωση εκ της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

 Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ για τη σωτηρία της πατρίδος μας. Σύνθημα αυτής της προσπάθειας είναι:
 ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ' ' .    
  Αυτή τη πρωτοβουλία αγκάλιασε και υιοθέτησε η Ιερά Μητρόπολή μας. 
    Ετσι κάθε πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός - με αρχή την 1/8/2015- τελείται εις το ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ στο ΑΙΓΙΟ, Θεία Λειτουργία και ειδική ακολουθία υπέρ της δεινώς βασανιζομένης πατρίδος μας.    
  Το Σάββατο 1/10/2016, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει την Αγία Σκέπη της Παναγίας μας, και είναι το πρώτο Σάββατο του μηνός και έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ της εορτής με τη προσπάθεια, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στο ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ.    
  Η ιερά αγρυπνία θα αρχίσει την 9η βραδυνή της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και θα συμμετάσχουν αρκετοί ιερείς μας.      Λόγω της ευλογημένης αυτής συμπτώσεως της εορτής της Αγίας Σκέπης και την καθιερωμένης μηνιαίας ικεσίας προς τηΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ καλούμεθα όλως ιδιαιτέρως, να αξιοποιήσουμε τη προσευχητική αυτή ευκαιρία.
ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ λοιπόν παρακαλούμε τους Χριστιανούς μας να προσέλθουν και ' ' εν ενί στόματι και μία καρδία' ' να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς τη Παναγία μας για τη ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας: