Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Αδελφοί μου, όσοι θυμούνται τον Θεό Χριστούγεννα και Πάσχα σύντομα θα απαρνηθούν τον αληθινό Θεό!ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Σεβασμιωτάτου από ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο: http://mkka.blogspot.gr/2016/01/blog-post_4.html#more με τίτλο:


ΑΡΧΙΣΕ ΑΡΑΓΕ Η ΜΕΤΑ-ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ;

 ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!


________Διερωτώμαι: Μήπως άρχισε ήδη η εποχή του Αντιχρίστου; Μήπως εισήλθαμε πιά στην μετα-μεταχριστιανική εποχή;  Σημεία και δείγματα της εποχής αυτής θα είναι ο «αδόκιμος νούς"!  (Ρωμ.1, 28-29). Τί είναι άραγε αυτός ο αδόκιμος νούς; Τον περιγράφει λεπτομερώς ο Απόστολος Παύλος εις την προς Ρωμαίους επιστολήν του, κεφ. 1, στ. 24-32. Ιδού τί λέγει σε μετάφραση: 
«Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός στις επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, ώστε να ατιμάζουν τα σώματά τους μεταξύ τους, 
αυτοί που μετάλλαξαν την αλήθεια του Θεού με το ψέμα, και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση παρά τον Κτίστη, που είναι ευλογητός στους αιώνες. Αμήν. 
Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη, 
κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις και λάβαιναν στους εαυτούς τους το μισθό που τους έπρεπε της πλάνης τους. 
Και καθώς δε δοκίμασαν για να έχουν το Θεό με επίγνωση, τους παράδωσε ο Θεός σε κίβδηλο νου, ώστε να κάνουν όσα δεν πρέπει. 
Πλήρεις από κάθε αδικία, ενεργητική κακία, πλεονεξία, ροπή προς την κακία. γεμάτοι φθόνο, φόνο, έριδα, δόλο, κακοήθεια. κουτσομπόληδες, συκοφάντες, μισόθεοι, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρέτες κακών, απειθείς στους γονείς, 
ασύνετοι, παραβάτες συνθηκών, άστοργοι, ανελεήμονες. Οι οποίοι, μολονότι γνώρισαν καλά τη δίκαιη απόφαση του Θεού, ότι όσοι πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνο κάνουν αυτά, αλλά και ευαρεστούνται συμφωνώντας με όσους τα πράττουν»!!!.
 ________Αδελφοί μου και Παιδιά μου εν Χριστώ,
Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς! Όσοι έχουν μια χαλαρή επαφή με την Εκκλησία, σύντομα θα απαρνηθούν τον αληθινό Θεό! Όσοι δηλ. θυμούνται τον Θεό τα Χριστούγεννα, τό Πάσχα και σε κάποια Μνημόσυνα γνωστών και φίλων, αυτοί θα παρασυρθούν! Χωρίς να το καταλάβουν, θα αποκοπούν από την Εκκλησία του Χριστού. Θα τους παρασύρει η δύναμη του κακού, η έλξις της αμαρτίας! 
__________Δεν είδατε τί έγινε με το κακόφημο Νομοσχέδιο; Το υπερψήφισαν ακόμη και συντηρητικοί άνθρωποι! Ακόμη και οι Βουλευτές της Ν.Δ. διεχωρίσθησαν! Άλλοι το υπερψήφισαν και άλλοι το κατεψήφισαν! 
*****
__________Να, λοιπόν, τι είναι ο αδόκιμος νους!
 Κάποια στιγμή σκοτίζεται το μυαλό μας, και τότε θαυμάζουμε αυτό που υπό κανονικές συνθήκες θα το σιχαινόμασταν!
                            
_______Ας πάμε και λίγο παραπέρα. Ας προσεγγίσουμε τον εκκλησιαστικό χώρο. Εδώ λοιπόν:
1. Ανώτατος εκκλησιαστικός Ηγέτης σέ Χώρα της Ανατολής, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 02.01.2016, σελ. 23) παρασημοφόρησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος........ τον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, δηλ. ένα Μουσουλμάνο! Τί δουλειά έχει ο Τίμιος Σταυρός σε ένα άλλόθρησκο; Τελικά θα μας τρελάνουν;  Η εφημερίδα σκέπτεται πιο λογικά από τον εκκλησιαστικό αυτό Ηγέτη και γράφει: «Απορώ, πάντως, για ποιόν λόγο ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ο ......». Ας σημειωθή επί πλέον, ότι ο εκκλησιαστικός αυτός Ηγέτης επήνεσε δημοσίως τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας για την «συμβολή του εις την διαθρησκευτικήν ειρηνικήν συνύπαρξιν και την υποστήριξιν αυτού πρός την Ορθοδοξίαν». Καί ο συντάκτης του σχολίου επιστεγάζει τις κρίσεις του με τα εξής λόγια: «Ας σοβαρευτούν λίγο εκεί κάτω στα ........, γιατί, όπως φαίνεται, έχουν πάρει τήν κάτω βόλτα»  (βλ. στήλη ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ). Να λοιπόν μια ακόμη εκδοχή του «αδόκιμου νοός».
2. Μεγαλόσχημος Αρχιερεύς της 'Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
 «Οι Ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει γι' αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή»!
  Τό «σεβασμός» ενδεχομένως να είναι συζητήσιμο. Αλλά «καί η τιμή»; Θα τρελαθούμε! Όσον αφορά δέ το «δημιουργήματα του Θεού», δηλ. ο λόγιος αυτός Δεσπότης με άλλα λόγια μας λέγει, ότι ο Θεός φταίει, όταν ο γνωστός πιά στο Πανελλήνιο ανώμαλος τύπος ασπάζεται δημοσίως μέσα στη Βουλή τον «σύντροφό» του στόμα με στόμα, ή όταν κάποιος το παίζει καί ομαλός και ανώμαλος! Και γυναικάς καί σοδομίτης! Κατά τόν Πελοποννήσιο Μεγαλο-Αρχιερέα εις όλους αυτούς εμείς οπωσδήποτε οφείλουμε και σεβασμό καί τιμή!!!! Προσοχή, παρακαλώ: νά τιμάτε τους ανώμαλους τύπους! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ! Άλλος Δεσπότης τα εξεστόμισε! 
 ________Τό πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, άν λάβουμε υπ' όψη μας τά λόγια ενός άλλου λογίου Κληρικού, παιδοψυχιάτρου παρακαλώ, ο οποίος σε σύγγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τά εξής φρικτά λόγια:
                 
                               "Πώς μπορούμε νά καταλογίσουμε
ἐγωκεντρικότητα σέ ἕναν ὁμοφυλόφιλο, 
ὁ ὁποῖος ἀγαπᾶ τόν σύντροφό του 
μέ πιστότητα καί ἀφοσίωση;» (σ. 159)
------------------ 
  • Βλ. τό βιβλίο «Χριστιανική ζωή καί σεξουαλικές    σχέσεις», ἐκδ. «Ἐν πλῷ», Ἀθήνα, Μάρτιος 2015, σ.  149-179.
_______ Τα στοιχεία αυτά αντλούμε από τό Περιοδικό "Παρακαταθήκη», τεύχος 103  σε άρθρο με τίτλο:  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΚΛΗΡΙΚΟΙ «ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ» ΤΗΝ OΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. 
Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε και τα εξής ανατριχιαστικά! 

«Επανερχόμεθα, διευρύνοντας τό θέμα, γιατί οι θλιβερές αποκαλύψεις δέν φαίνεται νά προσέχθηκαν, όσο θά έπρεπε καί από αυτούς, πού θά έπρεπε. Έτσι λοιπόν μετά μεγάλης μας λύπης βλέπουμε ότι κάποιοι κληρικοί καί θεολόγοι προσπαθούν νά εξωραΐσουν καί νά «αμνηστεύσουν» ακόμη καί τό βδελυκτό, στά μάτια του Θεού, πάθος της ομοφυλοφιλίας, ούτως ώστε να προβάλεται πλέον αυτή όχι ως αμαρτία, πάθος καί ψυχιατρικό πρόβλημα, αλλά ως τάση κατάσταση και φυσικό ιδίωμα. Η θλιβερή αυτή προσπάθεια των μοντέρνων αυτών θεολόγων και κληρικών εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της "μεταπατερικής" (δηλ. αντι-πατερικής) γραμμής και "θεολογίας" που έχει εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια".

__________Να, λοιπόν, τι θα πεί αδόκιμος νούς!
Βλέπεις τα πράγματα από τήν ανάποδη! Το μαύρο το θεωρείς άσπρο! Το ψέμμα το θεωρείς αναγκαίο! Την ανηθικότητα, ηθικότητα, το αισχρό το βαπτίζεις αθώο, το παρά φύσιν ως φυσικό, το κουσούρι ως αθώα συνήθεια κλπ. Να, λοιπόν, ο «αδόκιμος νούς» σέ όλη του την .......λαμπρότητα!.
__________Επομένως, όσοι από εμάς δεν προσπαθήσουμε να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας με τον Σωτήρα Χριστό, δηλ. να γίνουμε ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας καί ενεργά κύτταρα του εκκλησιαστικού σώματος, κινδυνεύουμε να χαθούμε!
________Όσοι θα καταστούν «κολασμένοι» από αυτή τή ζωή, γιατί να παραπονεθούν, εάν τελικά κληρονομήσουν μιά θέση στήν Κόλαση; Εκεί δεν είναι το Βασίλειο των κολασμένων; 
________Δεν μπορούμε μετά βεβαιότητος να πούμε, ότι άρχισε ήδη η περίοδος του Αντιχρίστου, οπότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι η καθημερινή πραγματικότης, εν τούτοις κάτι άρχισε να κινείται! «Ξεκίνησαν επίσημα στις ΗΠΑ να υμνούν τον Σατανά», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «shmantikanea.blogspot.gr»
_______Αδελφοί μου, «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου», λέγει η Εκκλησία μας σε κάθε λειτουργία! Ο δε Απόστολος Παύλος έγραψε πρός τους Κολοσσαείς: «Ει ουν συνηγέρθητε τω Χριστώ, τα άνω ζητείτε, ....τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γής»! ( κεφ. 3, στ. 1-3). Πρόσχωμεν!

  
*****
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ!
ΜΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ! 
και

ΜΕ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ!-

---------------------------------------------------------------------------------

Αίγιον, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


*****

ΒΙΝΤΕΟ:

Η ομοφυλοφιλία, το έσχατο αίτιο 
καταστροφής του κόσμου  

Μακαριστός π. Αθανάσιος ΜυτιληναίοςΔείτε εδώ όλη την ανάρτηση: http://mkka.blogspot.gr/2016/01/blog-post_4.html