Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Παραπληροφόρηση ἡ δῆθεν ἐπιστολή «ἐπιτίμιο» πού ἔβαλε ὁ Ὅσιος Πορφύριος στόν Γέροντα Παΐσιο»

Δημοσιεύτηκε . Συντάκτης:  


 Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Παραπληροφόρηση η δήθεν επιστολή «επιτίμιο» που έβαλε ο όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο»


Του Βασίλη Χαραλάμπους


Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, ημερομηνίας 22 Σεπτεμβρίου 2014, που τιτλοφορείται «Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ‘’Παραπληροφόρηση η δήθεν επιστολή ΄΄επιτίμιο΄΄ που έβαλε ο Όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο», αναφέρει «Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή ‘’Ελεύθερο Βήμα’’ του ΡΙΚ (10.09.2014), αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με το δήθεν επιτίμιο που έβαλε ο Όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο για τις θέσεις του που εξέθεσε γραπτώς για το 666, τον Αντίχριστο, την ‘’κάρτα’’ κ.ά, κι εξηγεί ότι αυτό το γεγονός δεν συνέβη ποτέ κι ότι ήταν προϊόν παραπληροφόρησης, που κακώς ο ίδιος μετέφερε σε εκπομπή  και πάλι του ΡΙΚ πριν από 14 χρόνια».

Τούτη είναι σαφέστατη απάντηση, στο συρφετό των υποτιμητικών σχολίων για τον Γέροντα Παΐσιο, αναφορικά με βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (9 Φεβρουαρίου 2012 – uploaded by Anazitiseis) και τιτλοφορείται «Το επιτίμιο του π. Πορφυρίου προς τον π. Παΐσιο» και αφορά τη συνομιλία του κ. Κλείτου Ιωαννίδη με τον Μητροπολίτη Μόρφου, σχετικά με το επιτίμιο του Αγίου Πορφυρίου στον Γέροντα  Παΐσιο.  Το επιτίμιο αυτό αναφέρεται στο γεγονός της αναφοράς του Γέροντος Παϊσίου, στα εθνικά και εσχατολογικά θέματα. 
 
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα η δήθεν υπόδειξη του Αγίου Πορφυρίου ήταν «αυτά είναι έγνοια των πολιτικών και στρατιωτικών και όχι των μοναχών, ούτε των Αρχιερέων καν».   Κάποιοι  εμπαθώς και λανθασμένα την δήθεν επιστολή του Οσίου Πορφυρίου, την  εξέλαβαν ως αρωγό στις δικές τους στρεβλές απόψεις για το εθνικό θέμα της Κύπρου, με προεξάρχουσα την παρελθοντική εμμονή τους, στο καταστροφικό για την πνευματική πρωτίστως πορεία των Ορθοδόξων της Κύπρου, Σχεδίου Ανάν.  Η δημοσιότητα που δόθηκε στο βίντεο αυτό και οι απαράδεκτοι σχολιασμοί που ακολούθησαν, σαφώς προσβάλλουν τον Γέροντα Παΐσιο.

Συνεπώς μετά και τη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, κρίνεται απαραίτητη η απόσυρση από το διαδίκτυο του σχετικού βίντεο που τιτλοφορείται «Το επιτίμιο του π. Πορφυρίου προς τον π. Παΐσιο» και αφορά τη συνομιλία του κ. Κλείτου Ιωαννίδη με τον Μητροπολίτη Μόρφου, καθότι προσβάλλει  πρωτίστως τον Γέροντα Παΐσιο, αλλά και το Άγιο Πορφύριο, που φέρεται  αντικανονικώς να χρησιμοποιεί το επιτίμιο.  


Ακούστε εδώ το ηχητικό ντοκουμέντο:http://www.immorfou.org.cy/component/content/article/16-news/987-paraplirof-epit.html


d3473b44c0ac8ff33d207fc0a368853d_L.jpg


Δεν υπάρχουν σχόλια :