Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

N. ΣΤΑΙΝΧΑΡΤ- Από το ημερολόγιο της ευτυχίας




"Ό Χριστός για να μας δεχτεί κοντά Του δεν βάζει κανέναν όρο, κανέναν απολύτως. Εμείς όμως, όταν γίνουμε δικοί Του, τινάζουμε από πάνω μας τη βρομιά όχι από υποχρέωση αλλά από μια ανείπωτη ντροπή και από καλή θέληση.

Όπως ή έδρα του διανοητικού μας εγώ, του εγκεφάλου, βρίσκεται τοποθετημένη στην κρανιακή κοιλότητα, που είναι αρκετά ενισχυμένη ώστε μόνο το χειρουργικό τρυπάνι να μπορεί να τη διαπεράσει σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης, έτσι και η έδρα της ψυχικής και ηθικής μας δραστηριότητας βρίσκεται κι αυτή σε ένα αδιαπέραστο καβούκι εγωισμού, επιθετικότητας, πείσματος και αλαζονείας, το όποιο ούτε διαστημικές ακτίνες δεν μπορούν να το διαπεράσουν και να καταβάλουν.


Μόνο τα λόγια του Κυρίου έχουν το χάρισμα να μπορούν να λιώσουν, μερικές φορές, το φοβερό αυτό καβούκι. Τότε, ακαριαία, ένα πανίσχυρο και αόρατο λέιζερ διαχύει τα πάντα στη διαδρομή του και αναστατώνει ότι υπάρχει μέσα στο καβούκι πιο πολύ κι από την αστρική ύλη, όταν τη διαπέρνα ό αέρας, τότε που ένα κυβικό χιλιοστό είναι ίσο με το βάρος ενός δισεκατομμυρίου τόνων...


Ό χριστιανισμός χαρακτηρίζεται από λεπτότητα και διάκριση. Αποδείξεις: Όποιος δεν αναγνωρίζει το καλό που του έγινε, κάνει μεγάλη αμαρτία. Αυτός όμως που κάνει το καλό και περιμένει αναγνώριση, διαπράττει ακόμα μεγαλύτερη αμαρτία. Αυτός που νηστεύει, να αλείβει το κεφάλι του και να πλένει το πρόσωπο του. Αυτός που προσεύχεται, να κλείνεται στο δωμάτιο του και να κλειδώνει την πόρτα. Αυτός που κάνει ελεημοσύνη, να μη γνωρίζει το αριστερό του χέρι τι κάνει το δεξί του.


Ποτέ να μην εξαναγκάζεις τον πλησίον σου για κάτι, ούτε ακόμα κι όταν θέλεις να του κάνεις καλό. Ούτε ό Χριστός δεν μπαίνει, αν δεν Τον καλέσουμε".


ΝΙΚΟΛΑΕ  ΣΤΑΪΝΧΑΡΤ. ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
 http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com

Πηγή: http://paterikos.blogspot.com/2017/11/n.html

Πηγή: https://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :