Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΣΕΒΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ: ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ




Λόγοι Γέροντος Ευσεβίου - Απόσπασμα από το βιβλίο

 "Κι εκείνο που πρέπει να προσέχουμε είναι να αποφεύγουμε τους επαίνους, διότι οι έπαινοι βλάπτουν. Ο ταπεινός βέβαια άνθρωπος δεν στέκεται στους επαίνους ούτε δίνει σημασία. Αλλά επειδή δεν έχουμε την ταπείνωση όπως τη θέλει ο Θεός και δεν αποτελεί βίωμά μας μπορεί να το παίρνουμε επάνω μας.
 Όταν λέμε συνέχεια "μπράβο μπράβο, είσαι σπουδαία, επιτυγχάνεις παντού, είσαι άφθαστη" την γκρεμίζουμε την ψυχή αυτή. Όχι, όχι επαίνους. Έ, ένα μπράβο ο Πνευματικός ή η Γερόντισσα μπορούν να το πουν καμιά φορά, αλλά οι έπαινοι μεταξύ των Αδελφών δεν ωφελούν. Αυτά τα κάνει ο κόσμος. Οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τις αρετές του Θεού και τη ζωή του Χριστού άλλοτε κατηγορούν και άλλοτε επαινούν".
 *****


Φέτος, καλοκαίρι 2017, είδε το φως της κυκλοφορίας η νέα έκδοση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας με τίτλο: ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΤΟΜΟΣ Α΄, που με περισσή επιμέλεια και θείο ζήλο συνέγραψε η  Αδελφότητα της Μονής.
Το νέο καλαίσθητο και καλοτυπωμένο βιβλίο, ένα θεόπνευστο πόνημα, που αποτελείται απο 390 σελίδες, περιέχει απομαγνητοφωνημένες πνευματικές νουθεσίες του αγίου Γέροντος  από το πλούσιο αρχείο των λόγων του, περιόδου 1974-1995, που φυλάσσουν οι αδελφές της Μονής ως ανεκτίμητο κειμήλιο, με αυθεντικό και πρωτότυπο υλικό, το οποίο δίνει πιστή την εικόνα του αγιασμένου Γέροντος.  
Είθε, όσοι μελετούν και εφαρμόζουν τους εμπνευσμένουνς απ΄ την αγάπη του Χριστού λόγους του, να έχουν πλούσιες τις ευλογίες του και το θείο έλεος!


*****

Μέρος από την Εισαγωγή:

"Δεχθείτε, πατέρες και αδελφοί, τους λόγους του οσίου Γέροντος, είτε Μοναχοί είσθε είτε λαϊκοί, γιατί απευθύνονται σε όλους. Παρηγορούν, στηρίζουν και ενισχύουν. Μας προτρέπουν στον αγώνα και στη φιλότιμη προσπάθεια να νικήσουμε τον κακό εαυτό μας και να ευαρεστήσουμε στον Κύριον. 
   Ας γίνουν λοιπόν σ΄εμάς καθημερινό εντρύφημα και μελέτη, Ας τους βάλλουμε στην καρδιά μας για να μας ξυπνούν από τον πνευματικό ύπνο και τη ραθυμία. Ας γίνουν σάλπιγγες που θα ηχούν και θα μας υπενθυμίζουν ότι ο μεν "αντίδικος ημών διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατη ζητών τίνα καταπίη" (πρβλ. Α΄Πετρ. ε, 8), το δε πολίτευμά μας είναι στον Ουρανό. Εκεί είναι η αληθινή μας πατρίδα. Εκεί μας περιμένουν οι Άγιοι Πατέρες μας. Εκεί μας αναμένει και ο άγιος Γέροντας Ευσέβιος.
 Είθε οι πατρικές παραινέσεις του μακαρίου γέροντος δι΄αγίων ευχών του να βοηθήσουν τον αναγνώστη να επιτύχει την κατάκτηση και κληρονομία των αιωνίων αγαθών της Ουρανίου Βασιλείας".

Ο πνευματικός πατέρας της Αδελφότητος
Ιερομόναχος Θεοφάνης

*****
Έκδοση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας
Εκδοτική παραγωγή: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, www.eptalofos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :