Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ένα θαύμα της Παναγίας από παλιά σε Τούρκο κτηνοτρόφο - Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ 
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ π. ΙΑΚΩΒΟΣ-ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟ




{Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή στο κάτω κάτω μέρος του παρόντος ιστολογίου}
*******
Διηγήσεις, οπτασίες, παραινέσεις
 του Γέροντα, σελ. 71

   Είπεν ο πατήρ Ιάκωβος: 
  "Η χάρη των αγίων μας ακόμα και πάνω στα ξύλα των αγίων εικόνων υπάρχει. Είχαμε στην πατρίδα μας, τη Μικρά Ασία, Τούρκο κτηνοτρόφο που όταν άρμεγε τα πρόβατά του σκέπαζε το δοχείο με το γάλα με ένα μεγάλο και βαρύ πελεκημένο ξύλο από κάποια εικόνα της Παναγίας μας. Τα χρώματα είχαν φύγει από τα χρόνια και την κακομεταχείριση και φαινόταν σαν απλό ξύλο. 
Συνέβαινε λοιπόν το εξής θαύμα: ¨οταν ο Τούρκος πήγαινε το πρωί στο μαντρί του εύρισκε το γάλα χυμένο, και το σκεύος, το καρδάρι ανάποδα και την εικόνα όρθια ακουμπισμένη σε ένα δένδρο. Κατ΄αρχάς δεν μπορούσε να ερμηνεύσει το γεγονός επειδή όμως συνεχώς χυνόταν το γάλα είπε θυμωμένος:
   - Μήπως αυτό το ξύλο μου το χύνει; (Γιατί ήξερε ότι ήταν παλιά εικόνα των Χριστιανών).
   Άρπαξε το τσεκούρι να σχίσει την εικόνα και να την κόψει.Με την πρώτη όμως τσεκουριά καθώς καρφώθηκε το τσεκούρι άρχισε να αιμορραγεί η εικόνα. Το αίμα ανάβλυζε από την πληγή και έτρεχε. Ο Τούρκος φοβήθηκε και τρέμοντας προσπάθησε να βγάλει το τσεκούρι αλλά ήταν αδύνατον , γιατί είχε καρφωθεί βαθιά. Έτσι φορτώθηκε το τσεκούρι με την εικόνα στον ώμο και τρέχοντας έφτασε στο χωριό, όπου οι χωριανοί βλέποντας το θαύμα που το διαλαλούσε ο Τούρκος τρομαγμένος πήραν την εικόνα και τίμησαν την κυρία Θεοτόκο, όπως έπρεπε".

-------------------------------------

Η συνέχεια του ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟΥ είναι αναρτημένη στο τέλος της σελίδας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :