Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χτυπά πένθιμα τις καμπάνες όλων των Ναών... για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων

Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Χτυπά πένθιμα τις καμπάνες όλων των Ναών... για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων

Δεν καταλαβαίνει.... τίποτα  ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Ετσι την ώρα που ήδη οι Σύλλογοι Ομοφυλοφίλων σε όλη τη χώρα του επιτέθηκαν για τις ακραίες θέσεις που εξέφρασε, εκείνος αποφασίζει και διατάσσει να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών. Ετσι την  Δευτέρα και Τρίτη οι καμπάνες των εκκλησιών στην περιοχή της Αιγιάλειας, θα ηχούν σε πένθιμο τόνο ενόψει του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή.
Οι ομόφυλοι αντιδρώντας σε αυτή την κίνηση της Εκκλησίας έχουν προγραμματίσει να βρεθούν έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό  Αθηνών, όπου θα προβούν σε προκλητικές ενδείξεις διαμαρτυρίας.
http://dete.gr/?p=126888


Πρωτοφανής απόφαση!

Αμβρόσιος: Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα στο Αίγιο για το σύμφωνο συμβίωσης

Αμβρόσιος: Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα στο Αίγιο για το σύμφωνο συμβίωσης

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη που ψηφίζεται ο νόμος, οι καμπάνες των ναών της Μητρόπολης θα χτυπήσουν πένθιμα το μισάωρο 12:00-12:30

Στην πρωτοφανή απόφαση να χτυπούν οι καμπάνες της Μητρόπολής του πένθιμα για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, προχώρησε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Το Σάββατο ο Μητροπολίτης προσκάλεσε στο Επισκοπείο τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών, για να συζητήσουν την ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο πλέον προβλέπεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε απόψεις με τους Ιερείς και συζήτησε μαζί τους περαιτέρω τρόπους αντιδράσεως στην προσπάθεια της Πολιτείας να νομιμοποιήσει «εναλλακτικές» μορφές συμβιώσεως και που όπως επισημαίνεται από την Εκκλησία, υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους.

Ομόφωνα λοιπόν αποφάσισαν η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις παρακάτω ενέργειες:

1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψηφίσεως του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30

2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 του μηνός πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.
Πηγή: romfea.gr
Πένθιμες καμπάνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :